Menu

Maarten Jansen

Even voorstellen...
Home Maarten Jansen
Afbeelding - Maarten Jansen - Werkexpert

Maarten Jansen

Werkzaam bij Rovecom sinds: 2017
Opleiding: Biosystems Engineering aan de Wageningen Universiteit
Functie: Klantrelatie & Advies

 

“Dagelijks spreek ik gebruikers van onze programma’s: telefonisch, per mail of bij hen op kantoor. De ene keer adviseer ik een klant hoe hij meer uit onze software kan halen. De andere keer raak ik met iemand in gesprek over de processen binnen hun bedrijf. Vaak zie ik dan kansen hun processen te verbeteren binnen de mogelijkheden van onze software. Het komt voor dat we die functionaliteiten al in de software hebben, maar dat de klant niet goed weet hoe hij deze het best kan gebruiken. Andersom is ook wel eens het geval: klanten leggen dan hun wens bij ons neer. Op zo’n moment stroop ik mijn mouwen op en ga ik er even goed voor zitten. Waar komt deze vraag vandaan, wat is de achterliggende oorzaak en hoe vertalen we de klantwens naar een nieuwe ontwikkeling of functionaliteit in onze software?”

Sparren met collega’s

“Dat vind ik erg leuk: bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen. Met mijn collega’s sparren over de functioneel en technisch beste oplossing voor onze software om onze klanten steeds verder te brengen in het digitaliseren van hun processen. En als dan het moment komt dat alle puzzelstukjes op hun plek vallen… Daar krijg ik energie van.”

 

Eerlijk zijn
“Hoe jammer ik het ook vind, het is niet altijd mogelijk álle wensen door te voeren. Een voor de klant ogenschijnlijk kleine aanpassing van de software, kan op de achtergrond grote invloed hebben. Doordat een gewenste werkwijze bijvoorbeeld totaal afwijkt van de standaard van de overige gebruikers. Het voeren van deze gesprekken vind ik niet altijd makkelijk, maar ik vind het belangrijk eerlijk te zijn.”

Laagdrempelig
“Ik ben trots op de band die wij hebben met onze klanten. De drempel om contact met ons op te nemen is laag en tijdens een gesprek met een klant kan het maar zo zijn dat ze mij een vraagstuk voorleggen die niets met software te maken heeft. Dat vind ik bijzonder en het geeft aan dat er sprake is van wederzijds vertrouwen.”

WerkExpert is ontwikkeld door Rovecom. Wij maken al jaren branchespecifieke software voor de agrarische- en groen-, grond-, en infrasector om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en efficiënter in te richten. Daarbij zetten we onze theoretische kennis om in praktische – branchegerichte - software. Aangevuld met onze ICT-diensten houden wij verschillende sectoren letterlijk in beweging.